23 september 2019

Illustraties voor Het Haarlems Kinderkoor

Een aantal weken geleden schreef ik over de Facebook banner voor het zomerconcert van het Haarlems Kinderkoor.

Voor deze banner heb ik een illustratie gemaakt die aansluit bij de doelgroep van het Haarlems Kinderkoor. Deze illustratie heb ik als uitgangspunt genomen voor de verdere ontwikkeling van een stijl die bij alle uitingen van het koor zichtbaar zou moeten zijn.

We zijn begonnen met een flyer om leden te werven. Naast de speelse en kleurrijke illustraties heeft deze flyer ook wat “serieuze” informatie nodig. Dat heb ik verwerkt op de achterkant.

Om te zorgen dat het iets meer een eenheid wordt, en we de stijl makkelijk kunnen hergebruiken voor toekomstige posters, flyers en online gebruik, heb ik gekozen om dit keer een font te gebruiken in plaats van alle letters zelf te tekenen.

Ik vind het leuk om te zien wat de reacties zijn op de illustraties. Ik ben (nog) niet de beste tekenaar maar probeer bij veel klussen mijn kansen te pakken om weer een stukje beter te worden. Ik vind het geweldig om te doen namelijk! Mocht je ook geïnteresseerd zijn in een illustratie van mij kun je me natuurlijk altijd even contacten!

Houd ook mijn Instagram in de gaten voor updates over illustraties want ik ben ook bezig met een project voor NRC Media waarin ik weer een andere illustratieve stijl gebruik!