22 maart 2019

Ik mag het logo van GroenplatVorm delen!

Eindelijk! Na een paar weken gesprekken voeren, schetsen, ideeën uitwerken, tekenen en vele feedback rondes mag ik eindelijk het logo van het GroenplatVorm Zuidoost delen.

Laat me eerst iets vertellen over GroenplatVorm Zuidoost. Het is een prachtig nieuw initiatief in de Amsterdamse Bijlmer. Een aantal groen-ondernemers is bij elkaar gekomen om de vele projecten die er in Zuidoost zijn, te verbinden. Het is de bedoeling dat er via het platform vele avonden worden georganiseerd met verschillende thema’s. Altijd gericht op de groenvoorziening van Zuidoost. Zo wil het GroenplatVorm de buurt inspireren het groen in de buurt te behouden.

Vorige week, 21 maart, was de kick-off van het platform. Daar werd dan ook voor het eerst het logo getoond waar ik samen met de initiatiefnemers van het GroenplatVorm de afgelopen weken aan heb gewerkt. Mooi om te zien hoe enthousiast iedereen was. Blijkbaar sprak het logo de doelgroep erg aan. Missie geslaagd dus!

Tijdens de kick-off gaf ik mijn toelichting op het logo

Mijn opdracht was om een mooie visuele stijl te ontwerpen voor het GroenplatVorm. Uit de gesprekken met de initiatiefnemers van het platform bleek dat ze vooral zochten naar een goede combinatie tussen een speelse en professionele uitstraling. Daar heb ik veel schetsen en opzetjes voor gemaakt.

In het beeldmerk is als eerste een boom (of blad) te herkennen. Daarin wordt natuurlijk verwezen naar de vele projecten die te maken hebben met tuinieren en groenvoorziening. Als stam van de boom (of takje van het blad) is een persoon afgebeeld. Deze persoon symboliseert de mens. De pose die de persoon aan neemt in het logo wil zeggen dat het platform een open houding heeft. Het staat open voor iedereen die zicht aan wilt sluiten. Maar ook voor vele ideeën op het gebied van groen. De vele kleuren in het logo verwijzen ook naar de veelzijdigheid die de Bijlmer rijk is. Als laatste, en meest subtiele verwijzing zit in de “takken” van de boom (of de nerven van het blad) de vorm van de bekende honingraadflats waar Zuidoost om bekend staat.

Naast het logo is ook de landingspagina live gegaan. Hier kunnen geïnteresseerden van het platform zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

De volgende stap is de gehele website. Daar zullen mensen kunnen onder anderen zien wat de activiteiten zijn in Amsterdam Zuidoost. De komende maanden ga ik weer aan de slag om ook daar een mooi ontwerp van te maken én de website natuurlijk goed en veilig te laten werken!