Bitter.Codes

Bitter.Codes houdt zich bezig met het ontwikkelen van webapplicaties. Met ruimt 15 jaar ervaring in programmeren kun je er met veel vragen terecht. Om zich professioneel te vestigen was Robbert opzoek naar een naam die makkelijk blijft hangen maar niet al te voor de hand ligt en een huisstijl die daarbij past.

Daar kun je Studio Ronduit wel voor vragen. De keuze is gevallen op de naam Bitter.Codes. Bitter is een samenstelling van het woord Bit (dat verwijst naar het binaire talstelsel) en de letter R (dat verwijst naar de voorletter van oprichter van Bitter.Codes, Robbert Grobben.

techy stijl maar dan wel uniek

De stijl van Bitter.Codes moest een beetje nerdy worden, met verwijzingen naar code maar niet te voor de hand liggend. Met die eissen ben ik aan de slag gegaan met een moodboard. In zo’n moodboard kan al snel duidelijk worden wat ik in mijn hoofd heb qua visuele identiteit. Zo kwamen we tot een stijl die mij als ontwerper aansprak en, nog belangrijker, Robbert vond passen bij zijn bedrijf.

Op basis van het moodboard heb ik een eerste opzet gemaakt voor een logo. Schetsen en ideeën resulteerde in een beeldmerk die zowel de letter B als twee veel gebruikte leestekens in programmeertalen symboliseert.

details in de site

Wat is een programmeur zonder eigen website? Voor Bitter.Codes heb ik de stijl die is ontstaan uit het logo helemaal doorgetrokken in de visuele identiteit. Dit komt weer terug in onder anderen de website. In de site zitten wat leuke technische dingen verstopt. Bijvoorbeeld matrixbord waarin de actuele temperatuur wordt vermeld maar ook het aantal ‘commits’ dat Bitter.Codes heeft gedaan in de afgelopen 30 dagen. Robbert heeft hiervoor gebruik gemaakt van API’s waar hij de informatie vandaan haalt. Een goede mogelijkheid om even showen wat hij kan dus 😉.

Als je bedrijfsnaam verwijst naar het binaire talstelsel moet het natuurlijk ook terugkomen je visuele stijl. Daarom hebben we een toggle in de site gebouwd die als switch dient voor de darkmode. Uiteraard aangegeven met 0 en 1.

kleurgebruik

De kleuren zijn afgeleid van moderne code editors maar het doet ook denken aan een old school terminal / dos systeem. Techier kun je het niet krijgen denk ik!