Pieter Eg aan het werk
18 december 2018

Studio Ronduit is Pieter

Hi! Ik ben Pieter Eg. Ik woon in en werk vanuit Amsterdam. Sinds kort maak ik onder de naam Studio Ronduit ontwerpen van posters, banners, websites, drukwerk, (powerpoint/keynote)presentaties, noem maar op.

Waarom zo veel? Omdat het kan. Ik hou ervan om bezig te zijn met veel verschillende dingen. Bovendien heb ik de afgelopen jaren in mijn werk als DTP’er/designer bij NRC Media veel geleerd. Niet alleen ben ik gegroeid op het gebied van digitaal, waar ik al een en ander vanaf wist, ik heb me ook verdiept in het ontwerpen van drukwerk. NRC is tenslotte, naast de mooie nieuwswebsite en -brieven, ook een ouderwets krantje.

Kortom; Ik kan alles! En daarom ben ik ook ronduit de baas van dit bedrijf(je) en heb ik altijd ronduit gelijk.

Maar natuurlijk niet altijd! Ontwerpen gaat over mensen. Daarom hebben mensen er ook iets over te zeggen. Ik vind het belangrijk om in gesprek te gaan met mijn klant maar zéker ook met de doelgroep van hetgeen wat ik maak. Dat geeft het mooiste resultaat, wat ook écht werkt.

Wie ik ben

Ik ben geboren en opgegroeid in een vissersdorpje in Noord-Holland; Den Oever. Niet dat ik een visser ben. Maar het klinkt gewoon zo lekker pittoresk.

De eerste twee jaar van mijn studententijd heb ik in Leeuwarden doorgebracht. Ik studeerde daar Communicatie aan de NHL. Daar kwam ik in aanraking met fotografie. Als hobbyfotograaf ben ik toen vaak gaan fotograferen in en rond Den Oever. En natuurlijk niet alleen maar op de automatische stand.

Toch raakte ik uitgekeken op die studie. De creatieve kant van de studie vond ik het leukste. Daarom ging ik iets zoeken waar ik die creativiteit meer kon gebruiken. Dat vond ik in Amsterdam bij de Hogeschool van Amsterdam. Daar deed ik CMD; Communication and Multimedia Design.

Hier heb ik veel geleerd op het gebied van digital media. Alle facetten kwamen hier aan bod; van toffe concepten bedenken tot het programmeren van websites. Je leert bij CMD ook dat de gebruiker altijd het belangrijkste is als je iets ontwerpt. Dat zie je tegenwoordig eigenlijk overal terug komen; User Centered Design.

Ik heb in mijn studententijd stage mogen lopen bij een aantal innovative bedrijven in Amsterdam. Één daarvan is 24i, waar ik designer was. 24i specialiseert zich in apps voor het grote scherm. Denk aan Smart TV, Xbox, Apple TV en HULU. Door te werken voor het grote scherm ben ik nog meer gaan inzien dat ook de tijd, plaats en device waarop men de dienst die je ontwerpt gebruikt, erg belangrijk is. Elk apparaat werkt anders en mensen gebruiken het in verschillende omstandigheden. Soms heeft dat een compleet andere user interface nodig.

Ik heb na mijn studie een aantal jaar gewerkt als designer/dtp-er bij NRC Media, de krant, op de advertentie afdeling. Ik maakte hier veel promotiemateriaal voor het marketingteam en digitale banners voor klanten. Met name door de samenwerking met mensen die veel ervaring en verstand hebben van drukwerk zoals advertenties, promotiemateriaal, magazines, etc. heb ik veel mogen leren van dat vak. Weer mooi meegnomen! Nu gebruik ik deze kennis weer bij Studio Ronduit om jullie als klanten het beste te helpen! 🙂