Over Studio Ronduit

Ik ben geboren in Den Oever, Wieringen. Vanuit Amsterdam ben ik in 2018 begonnen met Studio Ronduit met als doel lokale ondernemingen te ondersteunen met hun ontwerp- en websitevraagstukken en zo buurten en steden een beetje mooier te maken.

Inmiddels heb ik al vele ondernemers mogen helpen, van groot tot klein. Zo ben ik voor GroenplatVorm Zuidoost aan de slag gegaan om een huisstijl en website te ontwikkelen met als doel groene projecten in de buurt bij elkaar te brengen. Ook help ik EGES dyslexiezorg met allerlei ontwerpen, van lesmateriaal tot platformen om hun eigen bedrijf soepeler later te laten verlopen.

Pieter Eg ontwerper bij Studio Ronduit in Utrecht

Lokaal kun je impact maken

Als lokale ondernemer kun je impact maken! Jij zorgt als lokale ondernemer, vereniging of stichting dat een wijk leeft, je kent de mensen in de wijk en verbindt ze met elkaar. Dit zijn de belangrijkste bouwstenen van onze maatschappij. 🫱🏻‍🫲🏼

Ben je vaak aan het klooien met de WordPress website terwijl je eigenlijk wat beters te doen had? Of maak je je eigen flyers en kost je dat te veel tijd? Er zijn vaak hele simpele oplossingen. Je moet er maar net opkomen. 😉

Het mooiste aan een kleine ondernemer zijn is dat je alles zelf in de hand hebt. Jij staat aan het roer. Studio Ronduit vindt het belangrijk dat je altijd nadenkt over inclusie, het klimaat en het milieu. Je kunt vaak meer doen dan je denkt!

Vaste prijzen

Voor de meeste projecten werk ik met vaste prijzen, geen uurtje factuurtje dus. Ik stuur een offerte vooraf met vaak een planning erbij. Zo weten we beide waar we aantoe zijn. Wil je vaker mijn hulp inschakelen? Dan spreken we een maandelijks budget af of we werken met credits.

Wil je meer weten over de tarieven?

Klant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam LandmarktKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Kivo PetfoodKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam NRC MediaKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam EGES DyslexiezorgKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Gerson MainKlant Ontwerp Studio Ronduit Logo gemeente AmsterdamKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Stip Theater productiesKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Lot Of ToysKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam GroenPlatvorm zuidoostKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Spurd
Klant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam LandmarktKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Kivo PetfoodKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam NRC MediaKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam EGES DyslexiezorgKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Gerson MainKlant Ontwerp Studio Ronduit Logo gemeente AmsterdamKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Stip Theater productiesKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Lot Of ToysKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam GroenPlatvorm zuidoostKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Spurd
Klant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam LandmarktKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Kivo PetfoodKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam NRC MediaKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam EGES DyslexiezorgKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Gerson MainKlant Ontwerp Studio Ronduit Logo gemeente AmsterdamKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Stip Theater productiesKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Lot Of ToysKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam GroenPlatvorm zuidoostKlant Ontwerp Studio Ronduit Amsterdam Spurd

Waarom heet je ‘Ronduit’?

Ik krijg vaker de vraag waarom “Ronduit”, “Ronduit” heet. Vaak overvalt het mij en weet ik niet goed hoe ik het moet uitleggen. Hieronder leg ik het daarom haarfijn uit.

Eigenwijs

“Ronduit” omdat ik dat lekker eigenwijs vond klinken. Over ontwerp wordt vaak gedacht dat het een kwestie is van mening. Daarom probeert Studio Ronduit de ontwerp te onderbouwen. Dit kan dus soms wat eigenwijs overkomen.

En daarbij; als je als bedrijf nét even je neus de andere kant op draait dan jouw concurrenten, eigenwijs bent dus, val je op!

Eerlijk

Ook staat Ronduit synoniem voor voor ‘eerlijk’ en ‘oprecht’. Dit is niet alleen 1 van de 10 principes van goed design van Dieter Rams (“Gutes design ist ehrlich”), maar het is ook belangrijk om eerlijk te zijn bij het maken van keuzes in het designproces. Bijvoorbeeld bij feedbackrondes. Daarom ben ik als Studio Ronduit zo open en eerlijk mogelijk.

Eenvoud

Daarnaast is Ronduit een uitdrukking die je gebruikt wanneer je aan wilt geven dat iets “zonder omweg” gebeurt, recht door zee.

Dit verwijst in mijn ogen naar mijn opvatting dat in een goed ontwerp alle overbodige elementen zijn weg gelaten. Dit maakt ontwerp ook zo uitdagend; hoe maak je een helder ontwerp met alles dat je wilt zeggen? Ik help je graag!

Web design platform Amsterdam voor EGES
Website gerson main Webdesign Amsterdamse Singer-songwriter

🏳️‍🌈 Inclusiviteit

Inclusiviteit is een belangrijk aspect bij het ontwerpen van producten. Ik maak bewuste keuzes en stel vragen wanneer woordkeuzes gevoelig kunnen liggen. Ik denk proactief mee als het gaat om inclusiviteit in de breedste zin van het woord.

🌍 Milieu

Zeker bij drukwerk is het belangrijk dat we altijd de juiste afweging maken. Is het echt nodig om dit product te drukken? Kan het op een duurzame manier? Sowieso laten we altijd alles CO2 neutraal drukken wanneer mogelijk!

Nieuw in Utrecht

Sinds januari 2024 werk ik vanuit mijn (thuis)kantoor aan de Marnixlaan in Utrecht. Hier, aan de rand van Zuilen is Studio Ronduit de perfecte plek. De buurt is levendig en er zijn veel ondernemers. Er heerst, net als in Amsterdam Zuidoost een gevoel van saamhorigheid. Daarom help ik Utrechtse lokale ondernemers graag met hun vraagstukken over ontwerp, reclame en branding.

Ben (of word) je een maatschappelijk betrokken ondernemer? Stuur mij gerust even een berichtje, wie weet kan ik iets voor je betekenen.

Samen mooie projecten maken?

Om een mooie, goedwerkende oplossingen te maken is een goede samenwerking en vertrouwen heel belangrijk! Daarom werk ik met Studio Ronduit altijd graag samen met vaste partners; Bitter.codes voor een ijzersterke code is daar een voorbeeld van.

Ik zoek versterking 👇🏻

Ik ben opzoek naar vaste partners voor de creatieve klussen in Utrecht. Denk aan illustratieve opdrachten, branding producten en logo design. Ben jij dus ondernemer in de creatieve sector? Of wil je dat gaan oppakken? Neem dan even contact op!

Bakkie doen?

Het is altijd goed om even contact op te nemen als je een vraag hebt. Ik help je graag en wellicht kan ik je direct (gratis) helpen. Het is natuurlijk nog makkelijker om even te bellen of via Whatsapp een berichtje te sturen. Het antwoord op jouw brandende vraag probeer ik altijd binnen één werkdag te sturen.

Op Instagram, LinkedIn en Dribbble laat ik regelmatig weten waar ik mee bezig ben. Volg me dus even, dan ben je altijd op de hoogte en help je mij om mijn netwerk te laten groeien!

Tot snel!