Groenplatvormzuidoost.nl

inleiding

Het mooie, groene Amsterdam Zuidoost wordt nog groener! GroenplatVorm Zuidoost is een initiatief waarbij lokale ondernemers, vrijwilligers en geïnteresseerden zich kunnen aansluiten. Het doel is een overzicht te krijgen van alle initiatieven op het gebied van groen; of zoals ze zelf zeggen: alles wat groeit, zoemt en bloeit. Voor GroenplatVorm Zuidoost heb de visuele identiteit en website ontworpen. Er is gekozen voor een groot kleurenpalet. Alle verschillende kleuren en vormen staan symbool voor de vele culturen én natuur die Zuid-Oost rijk is.

het logo

Deze kleuren heb ik ook in het logo verwerkt. Er zitten nog meer verwijzingen verstopt in het logo. Het geheel staat symbool voor een blad. De vorm van de nerven van dit blad verwijzen naar de bekende honingraadflats uit de Bijlmer. Ook is de vorm van een persoon te ontdekken in het blad. Deze persoon poseert met zijn armen open als teken van gastvrijheid. Iets wat GroenplatVorm zeker is!

de website

De site is een verzameling van alle evenementen, nieuwtjes en initiatieven die zijn aangesloten bij GroenplatVorm Zuidoost.

Een belangrijk onderdeel van de site is de kaart. Hierop zijn alle locaties afgebeeld die bekend zijn bij het platform. Denk aan volks-, school- en moestuinen. Alles uiteraard weer kleurrijk weergegeven. Deze kleuren verwijzen door de gehele website naar het thema van de content. Er zijn vier categorieën; sociaal, eetbaar, educatief en beschermd.