28 september 2019

Webdesign NRC Media

NRC Handelsblad en nrc.next, wie kent het niet? Ik heb de eer om van nrcmedia.nl een redesign te maken om ervoor te zorgen dat de zakelijke klanten en adverteerders een mooi visitekaartje te zien krijgen.

NRC heeft mij gevraagd om een nieuwe site te ontwerpen. De huidige site is te omslachtig om bij te houden. De werknemers van NRC waren daardoor zelf het overzicht kwijt over wat er allemaal op de site stond. Dit zorgt ervoor dat het gevoelig is voor foutieve informatie. Bovendien weten veel klanten niet waar ze informatie kunnen vinden.

In het nieuwe ontwerp probeer ik dit probleem op te lossen door wat meer eenheid te creëren in de verschillende pagina’s. Zo raakt de gebruiker gewend aan de structuur van de website. Daarnaast wordt voor veel informatie over prijzen en specificaties van advertentieformaten, doorverwezen naar Ocast. De klant krijgt op Ocast een overzicht te zien van informatie over alle producten van NRC Media. Dit is voor medewerkers van NRC ook gemakkelijk bij te houden.

Om de site wat meer “NRC” te maken, maak ik in mijn ontwerp geen gebruik van stock fotografie, zoals op de huidige site, maar heb ik een illustratiestijl ontwikkelt die past bij de roots van de krant maar ook een modern gevoel hebben.

De illustraties maak ik op de iPad

We zijn al een aantal weken bezig en schieten al aardig op. Het ontwerp is grotendeels klaar. Voor de ontwikkeling heb ik de hulp ingeschakeld van developer Robbert Grobben en is ook al een heel eind! Over een aantal weken kunnen we het eindresultaat laten zien. Ben heel benieuwd naar de reacties!

Voor nu kunnen je even genieten van de video’s die ik heb gepost in mijn Instagram story